Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.12.2011

Zöld újévi fogadalmak: 2012-ben kevesebb húst eszem!

Sokan tesznek fogadalmat arra vonatkozóan, mit szeretnének tenni vagy milyen szokást, káros szenvedélyt hagynának el az újévben. Íme néhány tipp, hogy mit vállaljanak 2012-re azok, akik cselekednének valamit a környezet védelme érdekében. (Ha nem hiszel benne, hogy különösebb jelentősége van pontosan január elsején megfogadni valamit, akkor meg vedd úgy, hogy akár ma is elkezdheted alkalmazni a következő elveket.)

Ne vásárolj több palackozott vizet. Inkább válassz olyan márkákat, amelyeket visszacserélhető üvegben árulnak.

Közlekedj kevesebbet gépkocsival. Inkább biciklizz, tölts több időt a szabad levegőn, gyalogolj, mozogj, kirándulj.

Bevásárláskor vigyél magaddal textilszatyrot. A műanyag zacskóknak csupán 1%-át hasznosítják újra az Egyesült Államokban, és sajnos nincs okunk azt hinni, hogy Romániában jobb lenne ez az arány.

Tölts kevesebb időt a zuhany alatt. A következő két évtizedben a világ népességének fele vízhiánnyal szembesülhet, nem etikus pazarolni.

Egyél kevesebb húst. Ha nem is leszel vegetariánus, de a zöldségben, gyümölcsben gazdagabb étrend az egészségednek is jót tesz.

Hasznosítsd újra a papírt, illetve térj át elektronikus számlafizetésre.

Komposztálj. Ha van kerted, találj ki egy helyet a komposztgödörnek, és az organikus hulladékokat oda gyűjtsd; ha töbházban laksz, megoldás lehet a „többemeletes” komposztáló doboz.

Használj környezetbarát tisztítószereket. Ami a boltban kapható, az általában mérgező, és szennyezi a vizet; próbáld ki inkább az ecetet, szódát, sót.

A TOTB.ro nyomán

Címkék: ,

2 hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Zolika
    Közzétéve: 30.12.2011, 11:12 am

    A palackozott vizet, amit üvegben árulnak, nem ajánlom, tudom miért. Tömbházban komposztálni mi? Ott rohadjon a szemét a teraszon? A vizem meg hegyi forrásból jön, ami ugyis elfolyna hiába. Azonkívül saját ülepítő van, aktív szenes fertőtlenítővel, meg bio-feldolgozóval.

  2. A hozzászólás szerzője: Zsolt
    Közzétéve: 30.12.2011, 3:10 pm

    “Tölts kevesebb időt a zuhany alatt.” – ez egy nagy baromság. A víz amivel zuhanyzok hová kerül? vissza a folyóba … attól, hogy nem tisztálkodom nem lesz több vize a világ népességének. nem jó túlzásokba esni. ha a világ fent akar maradni, csak annyit szaporodjék amennyit elbír a környezete!

Szólj hozzá!