Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.11.2011

Ismét megbüntették az Azomureşt

Fotó: Bakk-Dávid Tímea

Újabb büntetést kapott az Azomureş vegyipari kombinát; a gyár november 17. és 20. között többször is a megengedettnél több ammóniát bocsátott ki.

A levegő szennyezési szintje olykor kétszerese volt a maximálisan elfogadható értéknek. A Környezetvédelmi Őrség a légszennyezés miatt 50 ezer lejes pénzbírságot rótt ki a gyárra. Idén ez már a hetedik büntetés, amit ammóniaszennyezés miatt kapott a vegyipari üzem. A büntetések közül kettőt megtámadtak, de a fellebbezést elutasította a bíróság.

>>Harmadszor is megbírságolták idén az Azomureşt
>>Tovább szennyezi az Azomureş Marosvásárhely levegőjét: mi a kockázat?

Forrás: Erdély FM

Címkék: , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Adam
    Közzétéve: 29.11.2011, 7:25 pm

    Ez mekkora baromsag. Hogyan mertek? Mivel mertek? Hol mertek? A felugyelosegnek nincs semmilyen eszkoze ilyen meresek elvegzesehez! A vasarhelyi uzem akkor, ott es azzal szennyez amivel eppen kedve van, torvenyes uton nem lehet megbuntetni a szennyezesert! Ha elfogadnak egy egy buntetest csak azert teszik mert tudjak hogy szennyeznek es ok sem bolondok, hogy feszegessek…, de igazabol mindenik ilyen jellegu buntetes megtamadhato a birosagon es biztosan az uzem jon ki gyoztesnek. Bojbenak ez lett volna a dolga, a kornyezetvedelmi torvenyeket egy kicsit rendbeszedni es eletbeleptetni nem pedig szuz erdoket latogatni meg egyeb rendezvenyeken reszt venni.

Szólj hozzá!